Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Mondogatjuk már egy ideje: nincs összefogás,  magyar a magyarnak farkasa, nincs egységben a magyar nemzet. Tenni is akarunk valamit, de valahogy mégsem mozdul sok ember… Könnyebb bölcs  tanácsokat adni egymásnak, és megítélni a testvéreinket, hogy lám, senki nem tesz semmit… Ezért a jó Isten megelégelte, hogy csak mondogatjuk, bölcselkedünk,  és próba elé állította a magyar népet, idén immár másodszor. Azt gondolom, hogy nem véletlenül történnek a dolgok pont jeles napjainkon.

Először március 15-én. Szokatlanul nagy hóvihar kerekedett, szükség volt az összefogásra. Emberek rekedtek a hó fogságába, másik emberek siettek a segítségükre. Egész éjjel hallgattam a rádiót, követtem az eseményeket. És imádkoztam, hogy senkinek baja ne essék. Imádkoztunk sokan, hogy magyar testvéreink megszabaduljanak… Nem kellett csalódnunk! Összefogott a magyar, megmutatta saját magának és a nagyvilágnak, hogy tenni is képes egymásért! Megtapasztalhatta ez az istenáldotta nép, hogy mennyire szívmelengető és felemelő az összefogás, és mire képes az egység.

Aztán elmúlt ez is. Beszéltünk az eseményekről, talán még most is beszélünk. És felvirradt a magyarság gyásznapjának hajnala, június negyedike. Cikkek láttak napvilágot, egymásra mutogatott, egymást szidta a magyar, ismét. Kettészakadt ekkor is , az egyik ünnepelt, a másik gyászolt. De sok idő nem maradt a marakodásra, az árvíz megrázta a vállunkat, s rázza most is, mintegy figyelmeztetve bennünket: itt a lehetőség megint, tegyetek félre minden sérelmet, s nyújtsátok egymás felé segítő kezeitek! És mi nyújtjuk, teljes szívvel-lélekkel. Wesselényi Miklós-ok születnek ezekben a napokban… A nagy árvízi hajós büszkén figyelheti odafentről az összefogást.

Tegyünk meg mindent egymásért! Mutassuk meg ismét, hogy a magyar, ha a hétköznapokon néha bántja is a testvérét, a bajban igaz szívvel siet segíteni! Ki-ki a magáét tegye meg. Mi, Erdélyből is segíthetünk bajba került anyaországunkon. Akár a testi erőnkkel, odautazva, akár adománnyal, akár imával. Mindenki tehet valamit! Tegyünk hát! Itt az idő! Ne feledjük, hogy a gyors segítség, kétszer annyit ér!

Isten áldd meg és segítsd meg a magyart!

Jelentkezni védekezéshez és adományokat felajánlani a következő facebook oldalon lehet:  Árvíz 2013 összefogás

Megtekintések: 74

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Június 10, 2013, 7:25pm

Megnyugtató, hogy nem csak én látom így... lehet, hogy nem véletlen a két próbatétel...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek