Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Vitám támadt a Rendezővel.Gamboa szerepét kívánta rám ruházni,viszont én Haurina gönceit sem nagyon kívántam.Határozottan közöltem vele,hogy Alberto akarok lenni,függetlenül attól, hogy ő mit énekel.

 Kiültem az erkélyre és magam elé állítottam Albertot,aki magyarázatokkal kezdett traktálni önmagáról.Megtudtam,hogy Alberto előtt Augustus Octavianus és Kain volt.Augustusként sok csatát nyert,temérdek embert kaszaboltatott le,akiket ő ellenségnek tartott. Megölette azok gyerekeit,asszonyait,és bővítette a romai birodalom rabjainak,jogfosztottjainak számát. Hős volt,de megelégelte a vérpatakok duzzasztását és lemondott.Az istenek azzal büntették meg,hogy ráparancsoltak:találja meg a béke legkisebb királylányának a bal hegyes sarkú cipőjét. Azóta is keresné,ha nem menekült volna Kainban. Kainként minden megváltozott körülötte. Egy nap, telefonhívást kapott a   huszonegyedik századból, egy Csenki Ferenc nevezetű úriembertől,aki arra kérte,hogy szombaton, ha van ideje,jöjjön el hozzá vendégségben. A meghívást elfogadta,de alig tudott átvergődni az időfalakon. Megállapította,hogy ez üriember dimenziójának határainál démonok rengetege vadászik a fényangyalokra és bezárják azokat föld alatti ketreceikben. Meg is jegyezte a cserjepálinka mellet,hogy ilyen körülmények között sem kedves vendéglátója,sem barátai a Tündérkertet nem tudják maguknak megtartani,mert saját tehetetlenségük labirintuszárkáikban csoszognak.

 Nem érezte jól magát itt,megitta a cserjepálinkát és búcsú nélkül távozott.De alig lepett ki az időajtón, a szemfüles Llosa nyakon csípte és begyömöszölte egy könyvben. S aztán így lett Alberto.

  Bevallom,zúgott a fejem előadásától. Kértem, csukja be a könyvet, mert meditálni akarok.De abból sem lett semmi,mert Judit befejezte a kötést és sétára hívott. Az utcán lovak és disznók hemzsegtek. A disznók a dúsabb,kalóriásabb fűpásztákat foglaltak le maguknak. Aztán átengedtek a lovaknak a maradékot.

  Otthon telefonáltam a Rendezőnek és nem magyaráztam el,hogy miért nem vállalom Alberto szerepét sem. Finom átkokat szórt rám és kilépett az életemből.

   Szabadnak éreztem magam.

Megtekintések: 104

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bartha Terike(szül.Gellér Terike December 30, 2014, 3:38pm

Ez a "világ" egy jó búvóhely! Szerencsés,aki odatalál'

Nagyon tetszett!

Hozzászólt Bíró Ernö December 24, 2014, 7:06pm

Sokszor van az, hogy azzal járunk jobban, ha a szerepet, nem vállaljuk.

Gratulálok az íráshoz. Tisztelettel, Bíró Ernő.

p.s. Huarina

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek