Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A mi nap hosszasan utaztam a villamoson, nyugodt kényelembe és mély békésségben arra gondoltam, hogy tulajdon képen a sorsunk egy nagy utazás, hol sebesen hol döcögősen, de haladunk! Megszületve megérkezünk a kiinduló államosra (számomra és a gyerekeim számára a Czakó féle szanatórium, Marosvásárhely) és utána elindul a villamos. Tulajdonképpen ebben a sors villamosba megvan a helyed, hiszen a tied és bele születtél, a Jó Isten elveheti, de más nem, SOHA! Elindul a villamos abba a környezeti világba ahol a szüleink és azok hozzátartozói vesznek körül szeretettel és gondoskodással, megteremtve a relatív biztonságot és az állandóságot. Mi pedig mint zsenge emberként tanulva „majmoljuk” őket és a környezeti világunkat! Megy, megy, a villamos aztán rá vezetnek, hogy a villamosnak vannak kötelezően szükséges megállói, ahol a számunkra ismeretlen környezeti világot kíváncsisággal szemlélhetünk, majd élhetünk. Nagy izgalommal kiszállunk egy-egy megállónál. Minden megálló hely egy kihívás, kikezdi az állandóságot és biztonságérzetet, de a kíváncsiság nagyúr, másabb, érdekesebb életélményben részesülhetünk. Kiszállunk azzal a belső csodálatos érzettel, hogy megvan a helyünk mi állandó UTAZÓ VILLAMOSUNKBAN, életünk végéig. Utazva az Én képzelt villamosomba, hátra tekintve, a kedves jó ismerősökkel megosztanám azon hozzám tartozóimat, akikkel együtt utaztam valamikor. Ők már megérkeztek a villamosuk „végállomására”.Pedig nagyon is jó lenne, ha velem, velünk lennének e csodálatos földi világunkban.
Édesanyám, aki aggódó gondoskodással egyengette a minden napjaimat a hit-szeretet és az alázat jegyében.


Édesapám, aki ösztökélve türelmesen és nagy empátiával viszonyult hozzám, emberi kitartásra és küzdelemre nevelt egy boldogabb élet reményében!Biztató szavai még a kezdet kezdetén.

Testvérbátyám, aki a harcosan védő és igazság szerető oltalmát sugározta felém.

A csodálatos utazásaim MEGÁLLÓIBA olyan személyekkel találkozhattam, akiktől meg-kaphattam azt a belső életélményt, ami csak tőlem függött, hogy mennyire tudom elviselni a sikertelenségekkel és sikerekkel is járó sérüléseket. Meghatározóak voltak a sorsom alakulásába.
1. Árkosi László, érdemes fizika tanár a Bolyai Líceumban. Számomra meggyőző és csodálatos bohózati szójátékkal kiválóan adta elő a fizikát és a csillagászatot, a nem érdeklődök számára enyhe, de találó iróniával is.

2. Conf. Univ. Dr. Fozza Cristina, I.E.F.S.Bukarest (sajnos nincs fényképem róla)- egyetemi előadásaiban bevezetett a mozgástudomány korrekciós, ha és rehabilitációs elemeinek a lehetőségeibe.

3. Dr. Tereanu Eugen,főorvos,Szováta (sajnos nincs fényképem róla)- egyetemi tanulmányaim befejezése után,frissen végzetként,érdeklődően támogatott és segített abban, hogy kibontakoztassam elsajátított tudásomat.

4. Prof. Univ. Dr.Teleki Nicolae-bevezetett a kineziológia tudományában, az eredményes vizsga után visszahívott a rehabilitációs osztályára munkatársként a bukaresti (1977) földrengés után.

5. Conf. Univ. Dr. Birek László-támogatóan bevezetett az előadásaim “diplomatikus”  megfogalmazásaiban, nála kezdtem el a zene terápia adta lehetőségekkel is, amit a mai napig folytatom a mozgásterápia keretein belül.

6. Acad. Dr. Bejd Asgian- Sant, alkalmazottjaként,állandó konzulensként hathatósan segített a gyerek habilitáció és rehabilitáció neurológia lehetőségeiben. Részéről elismerő ajánló levéllel távoztam az új munkavilágomba.

7.  Gardi Zsuzsa, főiskolai docens- bevezetett a mozgásterápia magyarországi világában.

8. Dr. Tringer Lászlóné (M. Katalin), főiskolai docens- javaslatára megkaptam az egyik rendes polgári munkahelyemet, ahol utat kellett törnöm a szakma járatlan ösvényein. 

 

A fenti (tutors) „állandó” nevelőim, képességeim és készségeim alapján bizakodóan egyengették útjaimat sok időn át! Én, úgy érzem, hogy a sors adta lehetőségekhez mérten nem is sikeredett olyan „fanyarul”! Szép volt, és jó volt velük megélni a csodálatos életélményeimet, ami a mai napig is tart! Köszönet nekik! 

 Én utazom tovább a „villamosomba”, a megállóknál hol kiszállok, hol visszaszállok, remegő kíváncsi izgalommal keresem az újabb életélményeket, egyszer-egyszer! Hiszen nekem van egy képzeletbeli, de SAJÁT TULAJDONÚ VILLAMOSOM, ahova visszaszállva utazhatok a végállomásig!

Gondolom, majd mindenkinek van egy ilyen SORS JÁRGÁNYA! A fiatal generációnak ajánlom,hogy legyen, mert „baromi” hasznos!!!!!2016.08.21.

Megtekintések: 143

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével adományozok


átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek