Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A kedves volt iskolatársam Arnold-Ibi Hemmer és facebookos jó ismerősöm bejegyzésében azt érzékeltem, hogy a Vándorlás írásomra reagálva, mintha a cím szerint más témát várt volna. Pontosan idézem „Mint vasárnapi gondolat, a fogalmazás nagyon jó! De ha a "Vándorlás" szót figyelembe vesszük, akkor erről még sokat lehetne társalogni!” Hát az ötlet részedről adott volt, így most nálam pattog a labda. Veszem a „labdát”, igaz olyan címen, mint migráció-invázió. Rajta, Lackó- Mackó!
- Az elmúlt időben tömeges emberi vonulásos információ özöne zúdult ránk a médiából. Zömében fiatal életerős emberek gyors léptekkel sokszor szaladva, mint a megrémült állatok, amikor csapdát éreznek, árkon – bokron menekülve fut és rohan valahonnan, valahova! A többségüknek onnan ahonnan jönnek, ott nagyon rossz lehet számukra, nem beszélve azokról, akik háborús zónából érkeznek, a puszta életüket mentik. Ellenben ahova tartanak, ott élhetőbb és boldogabb életben reménykednek, saját érték megítélésük szerint. Sőt a befogadó részről segítségen kívül még védelmet is biztosítanak, ami egy csodálatosan meghatározó emberi érzés. A világot az Isten hat nap alatt teremtette, a hetedig nap megpihent, aztán a mai napig folytatja a teremtő a munkáját. Ellenben tervezett és szervezett áramló embertömeg, ha meghaladja a kritikus állapotot valahol, akkor már sok-sok hiba és főleg emberi tragédia valószínűsíthető. De Én úgy érzem, erre épít a radikálisok által támogatott megsemmisítő szemléletű világ csoportja. Mert ha akarjuk, ha nem, létezik és létezni is fognak a radikálisok, mindig! Tragédiáért a felelősség a tervező-szervezőket terheli. Ma, rettenetesen felgyorsult a világunk, szerencsére! Gyors és hathatos korrekció szükségességét érzem és szerintem sokan mások is, hiszen bődületes hiba megtörtént. De csak akkor teljes a KÖR, ha a felelősök is kérdőre lesznek vonva. Mert ha esetleg nem, akkor bizony megismétlődhet bármikor az ÖRDÖGI KÖR! Gondolom!
- Úgy képzelem, hogy a muszlimok 15-20 % lehet radikális, akik ma valamiért helyzetbe kerültek. Hitük szerint, mindegy, hogy hol is élnek a földön, a lényeg számukra az, hogy azokat az értékeket, amit vallanak, azt lehetőleg az egész földkerekségen érvényesítse úgy, hogy közbe megsemmisítsék a máságot. Vagyis, ők lettek a kizárólagos kiválasztottak, akik ma és most fegyvertelenül zúdítanak tömegeket a mi keresztény értékvilágunkra, kihasználtan visszaélve az Európai Unió gyenge, amúgy elméletileg csodálatosan kigondolt demokratikus, pontjait. Sajnos a történelem már bizonyította, például Hitleri, Sztálini szemléleti időszaka mennyi emberi áldozatokkal járt.
- Merem remélni, hogy a többségi muszlim példaként és emberi kötelességből igyekvően teszi a dolgát hite szerint, hiszen így illenek Ők is bele a földi világunkban. Úgy gondolom, hogy nagyon is büszke tud lenni az- az ember, aki tudatosan tudja, hogy egy olyan népi közösséghez tartozik, akik az idők folyamán „letettek valamit az asztalra”A SAJÁT ÉRTÉKÍTÉLETÜK SZERINT, a másság megsemmisítése nélkül!
-Ami a mai migráció- invázió helyzetét illeti, csak egy kis fikciós mesével tudom értelmezni a mostani jelenséget. Ugye valakik azt rebesgették valamikor két-három évvel ezelőtt, hogy nagy mennyiségű pénz tűnt el a világok bankjaiból, aztán kezdték keresni az ellopót pénzt, amit valakik ugyancsak elloptak, például a virtuális hitelek elképzelhetetlennek tűnő variációs lehetőségeivel. De számos banki simlis példát lehetne említeni! Aztán különféle összeesküvés elméletek születtek a lehetséges nagy harmadik világháborúra, hiszen el kell rejteni az ellopott pénzt! Gondolom nagyon is kevesen fejtették meg a valóságot, a megfejtőnek tűnő elemzők csak saccoltak valamire. De erre, ami ma történt, kevesen. Gondolom. Ugyan is az emberi zsarnokságnak és butaságnak nincs határa! A mai létező világhatalmi harcban Európa a leggyengébb láncszem, olyan, mint a légypiszok „látszik, de nem számít” de számíthat bizonyos nagy hatalmi érdekeknek. Európa gazdasági erősödését csak fiatal életerős munkaerővel lehet segíteni. Igaz, kell, legyen egy elő szelekció, ez pedig kelet Európa, amely egy csodálatos hely a helyzetnek, képzetlen emberek kerülhetnek ebben a zónába, a képzettek pedig a hagyományos gyarmatosítási tapasztalattal rendelkező nyugat európai országokban. Úgymond mindenki jól jár, a nyugati valamint a keleti rész még jobb gazdasági helyzetbe kerülhet. Egyszerűen logikus!
Igaz is lehet, meg nem is! Ugyan is szerintem mintha hiányozna egy láncszem a logikából, miért nem fektetnek be a tehetős nagy gazdasági hatalmak azokba az országokba ahol bizony sok-sok életerős ember él, és akiknek az a vágyuk, hogy biztosságosan élhető életük legyen hosszú időn keresztül a SZÜLŐFÖLDJÜKÖN. Nem sérülnének a különböző népek szociokulturális tényezői, tompítaná a radikalizmust. De valószínű ez a logika is hibádzik gazdaságilag, mert akkor a befektetésekkel, gazdaságilag gyengülni fognak a nagy hatalmak, akik egymással is keményen versenyeznek! Igazából ez csak egy kis fikciós eszmefuttatás volt részemről, sok-sok mindent nem tudhatok, hiszen nem is értek hozzá, Én csak egy szimpla “kis vagonocska” vagyok a szerelvénybe!
Utóirat:
Kedves Árpi, a fenti gondolatsorokat azzal zárnám, hogy reálisan MA, ÉS MOST, EZ ÍGY NINCS JÓL! Esetleg ha így megy tovább, akkor rövidesen a migrációból invázió valószínűsíthető. Igazából én nem vagyok egy rendszeres hírkövető, de remélem, hogy ilyesmire gondoltál akkor, amikor írtad a megjegyzésedet, ha esetleg nem akkor bocsi de „labdát eldobtam”! Hűha, egy vicc jut eszembe, lehet, hogy nem lesz sokak számára közkedvelten találó, se baj, azért íme a vicc: a pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...További szép napokat kívánok, Üdv. Ny. Laci

Megtekintések: 61

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek