Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Döbbenet,Tőkés László érdemrend visszavonásával kapcsolatosan! Mielőtt kinyilvánítom véleményemet,tisztázni kell, hogy én olyan vagyok, mint a „légypiszok” az ablakon, látszok,de nem számítok. De azért csak kikívánkozik belőlem a mondani valóm az igen tisztelt marosvásárhelyi társaimnak. Hát először is annak idején nagyon büszke voltam Tőkés Lászlóra és azokra, akik bátran vállalták azt, amit vállaltak, még az életük árán is!!!!
Életem legboldogabb szabadságnapjai voltak azok a pillanatok, amikor a diktátor elmenekült, éreztem, hogy vége egy lehetetlen tömeges állapotnak. Arra nem számítottam és nem is kívántam, hogy a saját pribékjei kivégezzék.
Na, már most, ha megvonja egy ország, egy állam az érdemrendet egy olyan személytől, aki a generált tömeges elégedetlenség végszakaszában tett, azt jelentheti, hogy az-az érték, amit annak idején rengetegen vallottak, ma már hamisnak, tűnek.Cinizmusnak a cinizmusa:
Egy részt, azért,mert a személy vagy esetleg személyek a kisebbséghez tartoznak, viszonyítva az egységes nemzet államhoz képest, valamiért veszélyeztetve érzik a közösségi létüket.
Másrészt, azért,mert az egységes nemzethez (alkotmány szerint) tartozó többség (választópolgárok) igazából soha nem is igényelte vagy nem nőt fel a demokratikus elvekhez. Ezek szerint „kényelmesebb” volt- nem csak a világot felosztó nagyhatalmaknak, hanem az átlag polgároknak is - kezdetben marxista szocializmus, aztán később átvedlett nemzet szocialista, diktatórikusan működő világban létezni.
De aztán a kényelem kényelmetlenné vált, hiszen hála a teremtőnek, az ember is ember!!!!!!Gondolom, többször feltettük és feltesszük magunkba a kérdést, milyen értékek mentjén élünk és dolgozunk e csodálatos földi létünkben?
Szerintem egy társadalomban, közösségi csoportban, családban a demokratikus elvek csak akkor működnek, hogy ha figyelembe vesszük a HITET, SZERETETET, SZOLIDARITÁST. Külön-külön nem megy, ha csak az egyiket ragadjuk ki és használjuk a demokrácia jegyében,az már sérti a másikat. De, hogy az esetleges sértettség ne legyen, akkor csak diktatúra képes rendet teremteni. Igaz, rövidtávon működik ez a típusú rend, de abszolút szétrombolja a közösségi értékeken keresztül, az embert. Hosszú távon a diktatúra, nem befogadó képes, hiszen érték tagadó. Rajta hát, vonják vissza. Akkor valószínű, hogy a többségi nemzet számára is igazi hős lesz. A hős, nem csak magyar, hanem még Erdélyi is. Na, bumm, „ezt add össze ceruza nélkül”!!!! Mindennek van következménye, ha akarjuk, ha nem. GONDOLOM.

 

Megtekintések: 46

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek