Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Valamikor, augusztusi nyár meleg és csodálatos Fekete tenger parti lét egyik délutánján azon álmodoztam, hogy ha majd egyszer nekem is lesz gyerekem, akit majd édesdeden fogom a gondját viselni, akkor majd nagyon is boldog leszek! És lás csodát, egy évre rá megérkezett! Érkezése előtt egy pár hónappal, nagy buzgalommal olvastam Benjamin Spock irányt adó könyvét a babavárással kapcsolatos feladatokat, aminek eleget kellett tenni egy jövendőbeli Édesapának. Kiságytól a szükséges baba kellékekig mindent előkészítettem heteken keresztül. Nagyon csodálatos volt az irányt adó könyv, amiből olvasva tanultam meg a kezdeti kis babagondoskodást. Nagyra becsültem a szerzőjét, minden úgy történt a későbbiek folyamán, mint ahogy leírta. Érdekes!  A tapasztalatlan aggódásaim miatt is jól esett a lelki világomnak az írásban visszaigazolt sikerélmény!

- Soha nem vágytam arra, hogy fiú legyen-e vagy kislány, de amikor megszületett, csak annyit kérdeztem a szülésztől, hogy egészséges? A csodálatos IGEN után, hallottam meg, hogy KIS-LÁNY! Érdekes, mámoros boldogság fogott el, amit a földi életben soha nem felejtek el. Egy kislányom lett, aki csinosan csintalan rejtélyes tünemény lehet, akivel játszadozva, viselve gondját, formálva lelki világát olyan „emberkévé” alakulhat, aki helytállva megélheti és tovább viheti a csodálatos földi létünket. Még valami fontos volt számomra, hogy azon a helyen és abba az épületbe szülessen meg, ahol az Anyukája és Apukája is jöttek a világra. Hát bejött!!!! Biztató kezdet volt! Gondolom!

- Első éjszaka, cuppogva jelezte, hogy éhes! Attól a pillanattól kezdve CUMPINAK neveztem a meg a becenevét, ami aztán az is maradt, számomra! Izgága, mozgékony később éberen mindig pörgős kislány lett. Apropó, a névválasztásnál fontos volt, hogy az Anyuka nevét és az egyik Nagymama nevét válasszuk. Sikeredett, így lett Mária és az Édesanya Nagymamája keresztneve után, Zsuzsánna!

- A kúszás, négykézláb majd a két lábon való járástól a vízi világtól kezdve a szánkózásig a korcsolyázásig és az első óvodai- iskolás, valamint a gyerek, kamaszkori társasági élet élmény ÚTJAIT végig jártuk, EGYÜTT!

- Az EGYÜTT tekergéseink és kirándulásaink alkalmaival, többször eszembe jutott, hogy ha megnő és a kislányból „nagylány” lesz, akkor mi lesz vele, hova sodorja a sors? Aztán eljött az - az idő is, amikor el kellett engedni oly módon, hogy most már nem „együtt élve éljük a csodálatos élet élményeinket” Telt múlt az idő és aztán megtörtént a pár választása! Nagy lett a Cumpi. Már egy jó ideje, Ő „formál, dumál” nekünk, ami számomra egy megnyugtatóan kellemes élményt jelent.

 A párjával szándékuk és a saját hitük szerint viszik majd tovább a csodálatos és sokszor küzdelmes földi élet életélményeiket, remélhetőleg sok- sok generációkon keresztül. Én azt kívánom nekik, hogy hitük és akaratuk szerint a szeretet, türelem és a béke vezérelje életüket. Még csak annyit tennék hozzá, hogy köszönöm a sorsomnak, hogy részese lehettem a leányom NAGY LÉTÉNEK avatásán. Megtörtént!

Budapest.2015.11.12. K. Mária Zsuzsánna és K. Miklós.

Boldog pillanat.

Jó utazást, Sapi! 

2015-11-12.

Megtekintések: 119

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek