Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Zsoka blogja (4)

Létay Lajos: Csak ház, csak udvar.

Magam nem írok verset, nem is írtam soha, inkább a versmondás kenyerem.... hiszen amit leírhatnék azt megtalálom mások müveiben s elmondva saját érzéseim is megeleveníthetem.



Így egyik kedvenc versemet mutatom meg nektek. Talán mások is követik. Az elmúlt napokban mindegyre a fejemben forgott, mindegyre a nyelvemen próbálgattam, házimunka, séta közben is. Könnyü nekem, mindig ott a kutya, igy nem tünik fel, ha egyedül, magamban beszélek.





Tehát, jöjjon, aminek jönnie… Folytatás

Írta zsoka Szeptember 29, 2010, 6:43pm — 4 megjegyzés

A szeder és a róka

Szederérés, lassan duzzadnak a fekete bogyók... Séta közben kinyúlok s megérintek egyet. Ha a kezembe esik akkor érett már, s édes, ha nem magától akar jönni, akkor majd holnap... nem sürgös, én ráérek, ö meg nem tudja, hogy minden nap erre járok a kutyávál, tehát nem szabadul: valamikor csak megeszem, vagy hazaviszem a zacskóban a gyermekeknek. Ha elöbb a madarak le nem szedik, de nekik amugy is szabad 



De ahányszor leszedek egy szemet, akaratlanul is halkan, magamban vihogni… Folytatás

Írta zsoka Szeptember 16, 2010, 7:38am — 4 megjegyzés

halandzsa

Leülök a gépemhez, végre valahára feltöltötte a szükséges programokat.... merthogy jó munkához idö kell, a rosszhoz még több.

Jóformán oda sem nézve akarom bekapcsolni az internetoldalt, s mit látok a szokásos helyett? kkgtihjnbnkdhadoizhgkjgkbvxc.,jfspouwerzhweorhweflsöalpa

Na.

Jobban odanézek - már muszály volt -, s látom hogy a legtöbb felirat a képernyömön hasonlóan néz ki. Olvasodik. Irodott. De mikor s miért?

Hirtelen azt hiszem, ezért fájt a fejem egész…

Folytatás

Írta zsoka Augusztus 15, 2010, 4:49pm — Nincsenek hozzászólások

Nagyon szerettelek

Reggel korán felkeltél s becsomagoltad a böröndöket. Aztán a pórázért nyultál, s én boldog voltam: kis séta a nyaralás elött, de jó!

Az autoval mentünk, s leparkoltál az ut mentén. Kinyilt az ajtó, s te botot dobtál. Rohantam, rohantam, mig a botot megtaláltam s fogaim közé kaptam, hogy visszadjam neked. Mikor visszaértem, te már nem voltál. Kétségbeesetten kerestelek, szimatoltalak, futkároztam mindenfele remélve, hogy megtalállak, de egyre jobban kifáradtam, elgyengültem. Nagyon…

Folytatás

Írta zsoka Augusztus 7, 2010, 3:04pm — 6 megjegyzés

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek