Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Szederérés, lassan duzzadnak a fekete bogyók... Séta közben kinyúlok s megérintek egyet. Ha a kezembe esik akkor érett már, s édes, ha nem magától akar jönni, akkor majd holnap... nem sürgös, én ráérek, ö meg nem tudja, hogy minden nap erre járok a kutyávál, tehát nem szabadul: valamikor csak megeszem, vagy hazaviszem a zacskóban a gyermekeknek. Ha elöbb a madarak le nem szedik, de nekik amugy is szabad 

De ahányszor leszedek egy szemet, akaratlanul is halkan, magamban vihogni kezdek: elképzelem, amint egy róka rávizel a bokorra.

Mielött az olvasonak furcsa gondolatai támadnának értelmi képességeimet és szellemi egészségemet illetöen, térjünk vissza az idöben, úgy 11 évet.

Szerelmes voltam, s a férjemnek amolyan „igazi” felesége akartam lenni, amint a nagykönyv elöírja. Amit mondott, az szent volt számomra, azonkívül, teljesen új környezetben, a nyelvet még csak alapi szinten ismerve, elhittem, amit mondott. Rendben, furcsa volt, amikor megkérdeztem, hogy hogy is mondják németül a keserünek, s a válasza: sauer volt :D S a savanyu ugyancsak. Természetesen utánanáztem késöbb a szótárban, de odaadó bizalmam mindenttudásában kezdett repedezni.

Végö csapást azonban akkor kapta, mikor az erdöben sétálva leszedtem egy szem szedret, s odakínáltam neki: kiütötte a kezemböl, nehogy megegyem, az erdöben nem szabad semmiféle bogyót enni, mert ami nem mérgezö, azt lepisilte a róka, s bizonyos bacilusok vannak benne, amik az emberi szervezet számára betegséggerjesztö hatásukat teljes erövel mutatnák ki, tehát röviden:megeszed a szedret, egykettöre a kórházban kötsz ki.

Na. Természetesen át kellett gondolnom a dolgot: hiszen a Herr Oberstudienrat, felsöfokú tanár csak tudja, mit beszél. De nagyon nem hittem benne, s a fiam szülinapjára szedertortát kapott. De azóta is, ha elképzelem, amint a (természetesen) fiú róka – nönek nem jutna eszébe, s nem is érne vele sokat – szerelmi csalódása után a méter magas bokor elött ácsorog, s minden bátorságát összeszedve elhatározza, hogy mégis megteszi: lepisili a bokrot, ha férfiasságát is veszíti a veszélyes tüskék hegyén, hiszen szerelme nélkül a férfiassága sem sokat ér.

Megtekintések: 49

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt zsoka Szeptember 20, 2010, 4:06pm
Van aki szedi, föleg a gombát ilyenkor, de mindenki szépen kis késsel vágja... jobb is, különben jövöben nem nöne... s tavasszal a vadfokhagymát, itt az erdöben egész tisztások vannak tele vele, csak tudni kell, hogy hol. Én megtaláltam, rájárunk áprilisban, májusban :) De ott is mindig óvatosan, végva, nem tépve.
Egyszer azonban szinte elkapott a röhögés, egy öregasszony szedegette a pitypangvirágot, gondolom, mézet akart belöle készíteni, nagyanyámnak is volt egy receptje. Minden szép és jó, de miért ott, ahova a kutyákat viszik ki? ha nekiáll mosni, kimossa a virágport, igy pedig.... jó étvágyat :D
Hozzászólt Nagy Antal Szeptember 19, 2010, 1:34pm
Ez igy igaz ! Kétezerben az unokatestvéreimnel voltam Frankfurtban. Jártomban keltemben sok furcsaságot észrevettem amit egy magunkfajta " barbár " el sem képzelhet . Egyik udvaron fiatal cseresznyefa volt , roskadásig tele érett gyümölccsel s alatta a föld is tele . A madarak lakmároztak belöle . Kisétáltunk a város olyan részére ahol bozótos és málnabokorerdö volt . Ott ment el az Ezüst Nyil is. Kérdem az unokabátyámtól : Itt senki nem szedi le a természet nyújtotta gyümölcsöket .? Nem, mert nem biznak annak tisztaságában . Csak a piacon kirakott cimkézett gyümölcsöt fogyasztják jó drágán . Pedig mennyi gombát, áfonyát, cseresznyét , megyet, stb. visznek oda a termelök s koszos ápolatlan napszámosokkal szedetik azokat . Az kauser, nemde ! . Nagydoki .
Hozzászólt BODA EMESE Szeptember 16, 2010, 11:48am
HAt jo volt olvasni fantazia dus vagy ,
Hozzászólt Nagy Magdolna Szeptember 16, 2010, 9:38am
Mik nem jutnak szegény magyar, földi halandó eszébe, pedig a tudomány az tudomány. Jót mosolyogtam ezen a filozófián:-)))

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek