Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.


Mily jó is volt remélni hazámnak dicsőségét,
hinni benne, hogy megőrzi majd örökre fényét,
népünk, békét, hazát szerető keblére zárja,
hogy egy fia sem veszhet el, bujdosva, világban.
Ó ti pogány zabolátlan árja fajdkakasok,
kik vagytok ti gőgös magyar anyaszomorítók ,
kik torz eszmék mentén akartok rendet csinálni,
mely eszméket, történelem kész volt elítélni.

Isten, haza, család, béke, szeretet, és otthon,
nem tűrhet meg gyűlöletet magunk között a hon,
nem vehet vállára soha ily bűnös hajlamot,
mit viseltek egykor megtévedt bűnös magyarok.
Kell hogy legyünk elegen e hazában ahhoz most,
hogy, gátat szabjuk nektek fegyverkező gyilkosok,
Hiszem, hogy a józan ész győz majd felettetek,
hogy szív és lélek helyén van magyarok bennetek.

Félelem és fájdalom, mi most emberekben bánt,
mindegy hogy Zsidó, vagy Cigány, Tóth, vagy Rác, vagy Román,
ellenség más nemzetségből született e  hazán,
én székely vagyok s lám én is ellenség vagyok már.
Nem lehet, hogy a Teremtő ne lássa lelketek,
hogy tébolyultan elszállva mire szervezkedtek,
bosszút hirdettek , kétségbe esett embereknek,
kik fanatizmustól most veletek menetelnek.

Sokszor rendült meg bennetek hitem itt magyarok,
most mégis kérlek benneteket, összefogjatok,
nem lehet,  épp hogy erőszak démona eltávozott,
s máris itt a másik, újra közöttük toboroz.
Szervezkedjetek, készüljetek, ellenség ellen,
ki most bőszen, de gyilkosságra készül köztetek,
kell hogy végre lássátok a tét a magyar nemzet,
balról, s jobbról is gyilkolni jönnek ellenetek.

Én a székely, az Istenre kérlek benneteket,
még nem késő, ragadjátok meg kezeiteket,
mert veszik a magyar, szándékkal,  de veszejtik,
és örökre elveszik, ha nem véd  Isten, s a hit.
Itt az idő, ébredjetek önsajnálatból fel,
mert a Ti bőrötökre alkuszik a pénz, s tőke,
világ nem irgalmaz, szabadságodat veszi el.
Istenem adj erőt ellenállni nemzetemnek.
05.09.2012

Megtekintések: 59

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Borsos Mihály Szeptember 9, 2012, 5:15pm

Egy, a teória sokasága közül. Három dolgot végző embereket sohasem szíveltem: 1 a rendőr-ki parancsra az anyját is----

2 az ügyvéd ki, akkor sikeres ha a gyilkost felmenteti..

3 politikust, aki a frakció fegyelmének eleget téve csak szolgája  lehet a hatalomnak.............................

Hozzászólt Bálint Mária Szeptember 9, 2012, 12:25pm

Látszólag ellenpontokat állítok neked,  de csupán a próbálkozásokra akarok rámutatni, és megragadom az alkalmat arra hogy megmutassunk még egyebet is.

http://www.youtube.com/watch?v=L9WxUfNnmuA

Hozzászólt Bálint Mária Szeptember 8, 2012, 2:24pm

Hozzászólás törlése

Úgy látom, egyelőre csupán utópia, amit gondolsz, érzel, írsz. Bizonyára tudod, hogy mások is gondolnak effélére. Seres Mária a Civil Mozgalommal már-már megvalósítani látszott. Aztán összeültek a tagokkal, s úgy látták, ha azt akarják, hogy figyeljen is valaki érdemben rájuk, párttá kell válniuk. Először is azért, mert akkor kaphatnak valami támogatást, hiszen a civil társadalomnak sehogysincs annyi pénze, hogy széleskörben hallattathassa a szavát.     

Egyébként, az előbbihez hasonló prózát írjál mindenfelé.

Hozzászólt Borsos Mihály Szeptember 8, 2012, 12:07pm

Kedves Mária mint ahogy azt írtam az előzőekben nincs biztos, s kipróbált recept. Csak az én véleményem tudom írni, miszerint azt gondolom hogy a pártokra szakosodott demokrácia gyakorlása kudarcot vallott, mert olyan mértékben leamortizálták a népképviseletet a halom megszerzése érdekében, hogy az már társadalmi szinten elfogadhatatlan. Ép ezért egy határokon átívelő civil mozgalmat kellene tudni egyesülési formában létre hozni, akik mint tagok párt elkötelezettség nélkül pusztán meggyőződéses emberségből, szolidaritásból indulnának választásokon, és a parlamentben mint független civil szervezet biztosítanák a mindenkori hatalmi hierarchiákban elkövetett túlkapások vissza szorítását, és a tényleges társadalmi érdekek nép-képviseltét. Egy kicsit hasonlóan mint a görög demokráciában a vének tanácsa tette. Az ideológiákhoz kötött képviselet, miután megválasztották elszakad megválasztóitól, és a saját, mint pártja érdekeinek képviseltében merül ki parlamentáris ténykedése. A civil kontroll széles támogatottság mellett  demokratikusan jóváhagyott emberi normáknak megfelelő koncepciókat képviselhetne szakértői kormányok hatalomra juttatásával, és működtetésével parlamentáris szinten. Ma olyan mértékben korrumpálódott a pártokon alapuló demokrácia, hogy a korrupció ajtajához a váltakozó színű és pártideológiájú kormányok, hivatalnokok egymásnak adják a kulcsot. Az egyéni érdek, természetesen a társadalom rovására felül ír minden morált, és nincs hathatós eszköz annak a jelenlegi demokrácia jogi rendszerében a teljes mértékű visszaszorítására. A hatalom gyakorlásnak teljes átláthatóságát, és ellenőrizhetőségét kell tudni elérni egyéni érdekek véghezvihetetlensége mellett. De a társadalom fásultsága és közönye miatt nem tud egy erős civil kontroll szervezet kellő támogatottságot kapni a hitetlen, és önző politikai szereplők morális csődje miatt.Tudjuk hogy nincs olyan hogy hiba nélküli kormányzás, hogy vannak kompromisszumra kényszerítő nemzetközi körülmények, hogy vannak racionális gazdasági kényszerek, mint ahogy  az igazság is ezer arcú, de fontos lenne, hogy a többség akaratával legyenek bármilyen szinten kompromisszumok. ez lehetne egy út, amit aktív kellően művelt emberek  az ember szeretetéből mint indító okból kiindulva valahol meg kellene hogy valósítsanak. Persze ez a én meglátásom, és nem állítom hogy ettől jobb megoldás nem lehet.Azt viszont igen, hogy ha a Neoliberalizmus hódit továbbra is a nemzeti politikákban, rövidesen eltűnnek a nemzetek, a család és a hagyomány, az emberek életéből. Én egy konzervatív vagyok, ki még hisz Istenben, és hisz a családban, és a tízparancsolat legfőbb törvényének tiszteletében. A Jóisten mentse meg nemzetünk a globális jóakaróinktól.Hát ennyit a mi demokráciánkról.

Hozzászólt Bálint Mária Szeptember 7, 2012, 12:22pm

Te benne vagy valamelyikben?

http://www.youtube.com/watch?v=2RCEFu-APOI

Hátha valaki itt is megtalálja. Azóta messze haladtak.

http://www.osszefogas.hu/

Sok van. A céljaik is jók.

Hozzászólt Borsos Mihály Szeptember 7, 2012, 11:12am

Kedves Bálint Mária a kérdésedre nincs egyértelmű válasz, hisz olyan folyamatok vannak nemzetközi szerződésekbe rögzítve, amely folyamtok lehetetlené teszik a függetlenedés legkisebb lehetőségét is. A megoldás a civil összefogásokban rejlik, de azok a elmúlt húsz év politikai szereplőinek morális rombolása miatt abszolút közönnyel fogadnak minden ésszerű tömörülést. Csak az egységben van az erő, de az árkokat olyan mélyen kiásták azok, akik kiszolgálták a nemzetközi tőkét hogy azt  betemetni diktatúrával lehetne, és akkor újra nyitni kéne átnevelő táborokat Magyarországon. Csak egy erős Magyarországgal lehet kezdeményezni korábbi szerződések revízióját, és eredményeket elérni a határ túli magyar emberek érdekében, s mint a hatát belüliek érdekében is.A jelenlegi kormány feszegeti ennek a lehetőségét , és a tevékenysége következtében szemben ártó nemzetközi erők jól mutatják a szervezet célok védelmének erejét. A tőke az mi mindent meghatároz, és azt meg jól kifejezi az az adat, hogy a nemzetközi forgalomban kihelyezett magántőkének a 90%-t több mint 100 család birtokolja. Ma az Unió vezetése báb, és a világot néhány ember érdeke irányítja. Ez az érdek nem nemzeti, nem emberi, nem humánus, pusztán extra profit orientált. Semmi nem történik véletlen, s minden összefügg mindennel. Szervezkednünk kell, tömörülünk kell pártosodás nélkül, csak akképpen tudunk erőt felmutatni, és eredményeket elérni az egész nemzet javára.

Ebben kell tudnunk együttműködni, de ez úgy tűnik már reménytelen. A hit volt az az erő mely egységbe tudott szólítani, de az elmúlt 65 év oly mértékbe kiölte az emberekből a hitet, és a tízparancsolat bűn tudatát, hogy azok semmitől sem riadnak vissza a tehetetlen közönyükbe süppedve.Ebben segítsetek.Köszönöm kérdésed, s az Isten segítsen meg bennünket.

Hozzászólt Bálint Mária Szeptember 6, 2012, 12:51pm

Olvasom a szavaidat, s arra gondolok, hogy a szándék már megvan sok emberben. Nem tudják, hogy kell, arról írjál. Többször hallottam a elhangzani a kérdést, pl., kibeszélő műsorokban, hogy mit kell tenni, de nem kaptak rá választ.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek