Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A sikert nem lehet elérni életed közepén. Sem elején. Mikor minden földi dolgod bevégezted, akkor mondhatod azt, sikeres voltál e vagy sem. Mert elültettél egy almafát, és az megnőtt, védted a vihartól az elején, majd teremni kezdett és almát eszel, ez nem siker. Ez eredmény. A siker az, mikor gyermeked követi cselekedeted és az ő almafája is terem. A te almafád pedig élelmed adott neked és árnyékot. Életed végéig. Mikor unokád élvezi munkád gyümölcsét és megemlékszik rólad mikor a fa eszébe jut, kimegy a fához és elsírja magát a fát átölelve mikor nehézségei vannak az a sikered. Mert olyan családod teremtettél mely egyben van. A siker benned van és nem elérni kell. A siker az életűt. A teljes életűt.Akkor teljesedik be mikor te vagy benne a cél. Mert a sorsod csak te lehetsz. És az cél. Mikor végigélted földi életed akkor elérted a célt, mely nem más mint maga a földi beteljesedés.

Nincsenek nagy sikerek. Nagy eredmények vannak, viszont az eredmények nem tartanak sokáig. Új és új feladatok jelennek meg. És így, új és új eredmények születhetnek.Nincsenek apró sikerek csak kisebb nagyobb eredmények. És nincsenek apró drámák csak kisebb nagyobb kudarcok. Dráma az mikor már nincsen esélyed jobb eredményért elkezdeni dolgozni. Ekkor van az, hogy nem lettél sikeres. Siker az mikor már nincs szükséged nagyobb eredményre.
Az élet folyamatosan feladatokat tartalmaz. Ha nem vagy elégedett életeddel, felvállalod a következő feladatot. Ha elkötelezted magad és vállalnod kell mások sorsát, életét, felvállalod a következő feladatot. Van melyet gyenge, van melyet jó eredménnyel teljesítesz. Sikert egyetlen egy feladat megoldásával nem érsz el. Az önteltség azt hinned. Semmi értelme.
2013

Megtekintések: 79

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Kenesei Aurélia November 29, 2014, 12:01am

  Elgondolkodtató. Egy idézetet mondok, írok Neked: " Mindent veszt és semmit se nyer a lélek, ha nem ízlik a siker." ...kérem megfejteni , ki mondta ?? Szerintem a siker az, ha apró kicsi dologban is elérted azt amiért megküzdöttél és nem állsz meg, holnap újra és újra. Mindig van szükséged egy nagyobb , egy holnapi sikerre. S hogy akkor tudod meg amikor már végig élted az életed ?? akkor már minek?? Carpe diem, quam minimum credula postero.

    Különben jót filozofáltál, szeretem ahogy gondolkodsz.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek