Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Hurrá, itt a báli szezon! Farsang van, életem fő kérdése az lett, hogy mit vegyek fel. Mert bálozni muszáj! (Akárcsak hajózni.) Már csak azért is, mert nem maradhatok ki a nagy jótékonysági kampányból.

Nézzék csak meg a műsorokat! Országszerte mindenütt nagy mulatságokat rendeznek, valamennyit valakik javára. Eddig csak az volt, hogy délutáni álmomból tízforintos képeslapokat hatvanért árusító férfiú zaklatott fel, vettem is belőle, így segítettem inkubátorokat vásárolni; aztán megvettem a lábbal-szájjal festők képeslapjait, utána szép képeket a Krisna-hívőktől, olvashatatlan újságot a hajléktalanoktól, de könyörgöm, nem volt mindebben egy szemernyi élvezet!

Most viszont bálozni fogok. Azt mondja a Bözsi (aki a bálok és báli ruhák szakértőjeként töltötte be nemrég nyolcvanadik esztendejét), hogy jobb lesz vigyázni. Az én szaggatott vonalaimra csakis bő ruhát vegyek fel, különben túlságosan kidomborodnak előnyeim és hátrányaim. És, persze, mivel nem illik bálba nagy táskát vinni, hová tehetném máshová a kalap pénzt, mint a zsebeimbe, úgyhogy legyen a ruhán legalább két nagy zseb. Anyósom azt állítja, lecsap rám az adóhivatal, ha munkanélküli létemre jótékonysági bálokra járok. Pedig járhatok, nem?

Rám is rámfér egy kis jótékonyság! Azt a kis belépti díjat valahogy kinyögöm, aztán csak annyi a dolgom, hogy minden pincérrel találkozzam, aki a konyakot hordja körbe, viszont mindenkit elkerüljek, aki a pénzes urnákkal ténfereg. Ezt a filmekben is így csinálják, és nem is olyan nehéz, legalábbis eleinte, amíg annyi jóté-konyak le nem gurult, hogy meg ne lássam nyilvánvalóan egy pohár és egy doboz közti különbséget. A zsebeket is megfogadom, elvégre a gyerekeknek is kell valami kis csemegét hazavinni. És különben is, munkanélküliként hol máshol lenne a helyem, mint a munkanélküliek megsegítésére rendezett jótékonysági bálon? Bözsi szerint a tüll ugyan már nem divat, de feláldozza kedvemért a függönyét, így a sötétítőmmel kombinálva pazar estélyit szabhatok magamnak, aztán irány a konyak - akarom mondani a bál!

 

Megtekintések: 139

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Erdélyi Dálnoki Ottó László Augusztus 3, 2011, 4:23am
Engem miért nem hivtatok meg. Szégyeld magad egyedül menni a bálba. Én is szerettem a bálba járni valamikor, még most is tudnák veled táncolni pedig már a 79 et nyomom. Megbocsájtok ha legközeleb ott bál lesz és én is megvagyok hiva. Jo mulatást Kedvesem.
Hozzászólt Erdélyi Dálnoki Ottó László Augusztus 3, 2011, 4:13am
Emlitetted hogy a gyerekeknek is kell valamit vinni. Mijen gyerekeknek, a tieidnek?  Különben jól teszed mire jó az anyós? Jo mulatást, pláne ha azt a pénzt jóra forditják. szól ide legközeleb én is megyek a 79 korommal. Valamikor énb is szerettem járni táncba, és jol is tánzoltam. Még a lányok is szerettek, Anevem Erdélyi Dálnoki Ottó László. Jó mulatást kedvesem.
Hozzászólt LORINCZ ANNA MARIA Január 24, 2011, 11:37pm
Nagyon jo!Puszi
Hozzászólt Antal Gabriella Január 23, 2011, 6:49pm

 Olyan kellemes hangulata van a kis sztoridnak ,szeretem es valoban ahogy Simon Judit  irja Scarlett  jut eszembe.Irj meg .

Hozzászólt fogarasi Jozsef Január 19, 2011, 5:24pm

 

ajd elfelejtettem ,abban az esetben,ha beakarnank tartani azt ami a leg fontosabb Egy avezer .Egy a zaszlo. Egy a nep. Ez igyszep.

Hozzászólt fogarasi Jozsef Január 19, 2011, 5:22pm
 
Hozzászólt fogarasi Jozsef Január 19, 2011, 5:21pm
Politizalni ott is lehet,a m,aszkabalba  es enugylatom egy kias reklam raferne a honpolgarsagra. Plane itt nalunk, Brassoban.
Hozzászólt Szőcs Árpád Január 19, 2011, 2:32pm
reggel konyak-délben konyak ettől leszünk mozgékonyak!!
Hozzászólt szabó enikő Január 19, 2011, 2:27pm

egy egészséges fintor sosem árt!így kellene nekünk besavanyodottaknak is táncra perdülni,míg tart a farsang...mert egyszer annak is vége szakad!

 

Hozzászólt Tutinka Zoltán Január 19, 2011, 12:46pm

Járni jár bálbajárás... csak nem jut :-))

természetesen ha mégis, hát kísérőnek magam is bejelentkezem...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek