Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Javasolom, építsék át a telefonfülkéket. Legyenek az oldalfalak átláthatatlan, törhetetlen és hangszigetelt anyagból. Az ajtók legyenek belülről zárhatók, és a kabin falai érjenek a földig. Az ötlet nem légből kapott, a gyakorlat, a kényszer követelné meg ezt, ahhoz, hogy a fülkéket rendeltetésszerűen lehessen használni. Így ugyanis nem kellene hetente újraüvegezni, ha idegesebb honfitársaink a sikertelen beszélgetés, vagy a túlöntött alkohol okozta dühüket itt élik ki. Továbbá nem fordulhatna elő számos olyan eset, mint amilyennek magam voltam a szenvedő alanya a minap.

Utazás közben lemerült a mobilom, hazafele menet felhívtam egy ismerősömet a sarki telefonfülkéből. Alig üdvözöltük egymást, szokatlan zaj zavarta meg a beszélgetést. Négy-ötéves forma kisfiú jelent meg szökdécselve a fülke mellett. Előbb csak határozottan kopogott az oldalfalon, ám, látva, hogy nem reagálok, döngetni, rugdosni kezdte a fülkét. Reméltem, ha látja, hogy nem akadt hálás közönségre előadása, talán abbahagyja. Tévedtem. Ennél azért kitartóbb volt. Arcát egész közel nyomva az üvegfalhoz, tovább döngetett és ütemesen skandálva kiabálta: P...! P...!

Az ikerfülkében egy női hang, - mint később kiderült, az ifjú joculator anyukája - a sárgabarack befőzés titkairól értekezett hangosan valakivel, hangerő dolgában nem maradva el csemetéje mögött. A szépreményű fiatalember eközben leguggolva a fülke mellett, az alul lévő résen már a lábamat bökdöste valami sebtében összeszedett ággal. Miután az üvegfalon át alkalmazott, félig tréfás fenyegetés (mutatóujj felmutatása, fejcsóválás) nem használt, kinyitottam az ajtót és határozottan kiszóltam az őrjöngő emberpalántának: „Most már elég volt, kisfiam! Takarodj innen, de rögtön!” Anyuka, akit eddig nem zavart az előadás, oroszlánként ugrott elő a fülkéből: „Mit fenyegeti itt maga az én gyerekemet? Húzzon el innen, maga hülye p...!”

Világos. Volt kitől tanulnia az ifjúnak. Nem kommentáltam az esetet, magyarázkodni sem tartottam érdemesnek. Szó nélkül hagytam el a terepet. Visszanézve még láttam, amint anyuka visszatér a fülkébe, folytatni a trécselést, anyám tyúkja pedig célba veszi játékos kedvvel az elhagyott fülkébe belépő idős hölgyet.

 

Megtekintések: 61

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Ősz P.Zoltán Április 17, 2011, 3:14pm
Hát Emese,nem a megfelelő időben voltál a megfelelő helyen.Az anyuka és csemetéje viszonyáról,no coment,     ez mindent megmagyaráz sajnos.Üdv.Zoltán
Hozzászólt Réthy Emese Április 16, 2011, 1:27pm
Nyilván én sem a fülkét "ostoroztam" :))
Hozzászólt Nagy Magdolna Április 16, 2011, 10:11am
Nem a fülke a hibás, hanem "anyámtyúkja" felmenője. Sokat beszéltünk itt a napokban a szülői hozzáállásról, iskola, (óvoda is!) pedagógusok, egyház, média...egyre sürgetőbb felelősségéről. MIndenek alapjaként a műveltségről, mert ennek hiányában vagyunk, akármerre nézünk. :(

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek