Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ülünk a konyhában és szemezünk. A hűtőszekrény oldalán pihen és bátran szembenéz velem, flegmatikusan, az az érzésem, valósággal kiröhög. Pedig azt mondják, a csótány fél az embertől. Na, ez aztán nem.

Amikor beköltöztünk a panellakásba, és ismerőseim hosszasan mesélték nekünk a csótány- és svábbogár-sztorikat, bizonyos voltam benne: ezek amolyan panelos „horgászmesék”, nincs is ennyi rovar a világon. De azért elhívtam a csótányirtókat. Ők kijöttek, akkurátosan bepreckeltek mindent, fojtó ködbe burkolták a lakást, azóta is allergiásak vagyunk, majdnem belepusztultunk. A csótányok viszont nem. Mintha életelixírt kaptak volna, olyan fürgék lettek, hogy már agyoncsapni sem tudtuk őket.
Felvettük a harcot. Legyen, ami lesz, bolti csótányirtóval, hipóval, csapdákkal próbálkoztunk. A macska megbetegedett, mert megnyalta a csótánycsapdát. Izgatottan lestük a hatást. A rovar jött, átsétált, a túloldalon kijött a csapdából, uccu, vígan be a kredenc alá. Lelki fülemmel hallom, amint azt mondja: köszi!
Miután ők nem vették be a mérget, kénytelenek vagyunk mi bevenni. Reggel felkelek, lenyelem a vigyorítót, aztán megyek a konyhába. Mindent betegesen zárok, hiába: a csótány olyan, mint a divat, mindenhová beszivárog, diktál, és uralja a terepet.
Tegnap a családi tanács elkeseredett döntést hozott: nem vadászunk többé rájuk, hanem megszelídítjük őket. Most tehát itt ülök, és szemezünk. A csótány rám néz, nem fél, azon töprengek, mikor jön el a megfelelő pillanat, hogy barátságos szónoklatot intézzek hozzá, és megkérjem a humánum nevében: csakis a számára előkészített porcelánkészletből szíveskedjék étkezni mától fogva, és könyörgöm, ne köpjön bele egyfolytában a levesembe!

 

Megtekintések: 110

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Márton Árpád Április 16, 2011, 8:30pm
Szemezel a csótánnyal és csodálkozol, hogy vissza jár biztos hím és tetszel neki. Jó ez csak vicc volt de az írásod az tetszik nekem.Üdv:Árpi

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek