Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

(naplójegyzet)

LETISZTULT ÁLOM

Görnyed a csönd. Állvány előtt elfelejtem a minden napi csapdákat.
Bűn lenne hibát elkövetnem. Ami bennem elvész, a boldogság és a tiszta lobogás összetartó ereje, a műélvezőben újjáéledhet, hiszen a beszélő könyv lapjait együtt írjuk: Te meg én, viszont a téma fényét védelem nélkül hagyni nem szabad, mert a költészet köre könnyen bezárulhat. Az álmok letisztult oldószere az a bűverő, szerelem az alkotó és a műélvező között, melynek segítségével megvédhetjük sorsunk bukását. A meg nem értés  perceiben végezzünk nagy takarítást gondolatainkban. Ezt teszem én is, kidobom a kacatokat, a csörtető tényeket. Valamit még is meghagyok, a letisztult álmokat.

2013, március 25

 

Megtekintések: 83

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Margareta Vilhelem Március 31, 2013, 12:16am

Igen   én is vagyok,,,jó a nagytakaritás a lelkünkben,,,szeretek én is kidobni minden felesleges 

szellemi ,szerelmi gondolatokat,,,,de valóban az álmok maradnak!

Hozzászólt Kedei Zoltán Március 27, 2013, 9:29am

Köszönöm Kenesei Aurélia a hozzászólásodat. Igen, amint hozzászólásodban  is érzékeled, az én szándékom is az volt e pár soros írásommal, hogy életünkben szükséges a gyakori nagy takarítás, nem az anyagiakra, nem a tárgyakra gondolva, sokkal inkább a szellemiekre és a lelkiekre. Ezt a nagy takarítást, ha nem tudjuk elvégezni egyénileg, igényelhetjük a mások segítségét, hisz jól reflektáltál : " a beszélőkönyv lapjait együtt írjuk".

Hozzászólt Kedei Zoltán Március 27, 2013, 9:19am

Köszönöm Majercsik Idának a hozzászólását.

Hozzászólt Kenesei Aurélia Március 26, 2013, 9:42pm

Mindig végzünk nagytakarítást és NAGY takarítást is. A boldog az , akinek sok minden közül kell kiválogatnia a " kacatokat".

 Ne hagyd elveszni a " boldogság és a tiszta lobogás összetartó erejét"...vedd igénybe a közös munkát, hiszen a " beszélő könyv lapjait együtt írjuk". Igazán szép bűverő  költő és olvasó között mellyel megvédhetjük....ha van...sorsunk bukását. Nem hiszek benne. Ha előre meglenne írva jaj beee könnyű lenne, csak mennénk, mennénk a " hídon" s nem kellene se előre se hátra figyelni. Remény és ígéret a befejezés....egyeben feloldozás:"Valamit mégis meghagyok, a letisztult álmokat". Minden álmod teljesüljön, hogy szépeket alkoss. Köszönöm és újra nyújtom a kezem egy per tu erejéig....

Hozzászólt Májercsík Ida Március 25, 2013, 8:47pm

Egy bizonyos kor után már nagyon nehezen dobjuk ki a kacatokat !Legalábbis én így vagyok. Igaz az én kacataim túl egyszerűek ,de ugyanakkor nagyon hozzám nőttek .Nem zavarják már álmaimat !!!Sőt ....

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek