Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

(naplójegyzet)

ÜRES BŐRÖND

Dühöngő  szélben ténfergek üres bőrönddel.  Csak egy ív  A/4-es papír simul a bőrönd aljára. A papíron két színes, festett folt található:   smaragdzöld csillag, és egy baljóslatú vörös csillag. Lírai és drámai erők  keverednek a fehér papíron. A gondolat túlélés világa kap teret a színes foltokon. Mindenki megtalálhatja boldogságát azon, de harcba keveredni egymással  nem érdemes. Foltot hagyhat lelkeden. Ilyen esetben legjobb fittyet hányni a szokás hatalmának, és újra formálni a szerepet. Az autóbusz megállójától visszafordulok az üres bőrönddel, mert szűkülni látom a fényt a csipkés horizonton. Imába kezdek. Mozdulni látszik a tarka világ. Valamikor gyermekfejjel imádkoztam minden este. A spirituális kaland kisugárzása hatással lehetne belső harmóniámnak, egyben figyelmeztetés is, ne folytassak harcot a láthatatlan ellenséggel. Mit tegyek az üres bőrönddel?  Folytatom vele az egyszemélyes utazást. Kötelékében mozgatom a magam bábfiguráját. Tragédiák magvai hullnak a földre. A menetelés közben hullámzik az emlékezés. Gyermekkori mesevilág keveredik  felnőtt kórnak  valóságával. Egymás bőrében bújnak. Velük együtt telik az élet, s az ide- oda döccenés. Jó lenne pihenni, de az utazási vágy nem engedi. Kinyitom az üres bőröndöt, keresem benne az A/4-es lapot, amelyen két színes folt volt pingálva: smaragdcsillag és a baljóslatú vörös csillag. Keresem a megtéveszthetetlen bizonylatot. Eltűnt, nem találom. Ellopták volna? Az is lehet kihullt az ósdi, megrongált  üres bőröndből.

(2013. március 11.)

 

 

Megtekintések: 71

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Kedei Zoltán Március 23, 2013, 12:22am

Kedves Aurélia, köszönöm sorait.

Hozzászólt Kenesei Aurélia Március 22, 2013, 10:00pm

Lehet, hogy az életünk az üres bőrönd?, hogy az egyetlen ív fehér papír a két festett folttal két meghatározó dolog az életünkben?...hogy az összekeveredett dolgok között keressük a boldogságunkat? Akármennyire is társaslények vagyunk , folytatjuk az egyszemélyes utazásaink, ahol összekeveredik az álom és a valóság. Egy életen át keressük a "megtéveszthetetlen bizonylatot" amikor egyszer csak észrevesszük, sehol sincs az A/4 lap...és nincs rá válasz, hova is lett ???....Különösen érdekes és szép filozófia...mint az író aki megírta...Szép.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek