Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

 

        Azon a decemberi napon ólomszínű ég terült el a város fölött. A levegőben érezni lehetett a tél hóillatú leheletét. Aztán a vékony, hideg szél elállt és a fagy is megenyhült. Az gyerekek reménnyel pillantottak osztályuk ablakából az égre. 

        Először csak tétován szállingózó hópihék ereszkedtek alá, és ahová leértek, ott beleolvadtak a decemberi szürkeségbe.
Kis idő múlva, mint hasadt párnából a libatoll, olyan sűrűn kezdett ömleni a városra az első hó. Zabolátlan rendezetlenségben, mint valami akrobata égi manók, nagy formátlan pelyhek keringtek ég és föld között, míg meg nem találták helyüket a földi világban.  Aztán rendeződött a látványos légi torna, és az ég csendes nyugalommal ontotta tovább téli áldását. Ahogy világosodott az ég, úgy vált egyre tisztábbá a környező világ. A friss hó puhasága tompította az élet zaját, csitulni látszottak a gondok, s az emberek szemében a mosoly az adventi várakozás örömét sugározta.
Vadonatúj hótakarójuk alatt a fák zsibbadt ágaikat nyújtóztatták, és cinkos pártfogással  tűrték, hogy iskolából özönlő gyerekek dúlják fel a sétányokat beborító friss fehérséget. Hógolyók röpködtek, s a környező házak falai önfeledt örömkiáltásokat visszhangoztak. Hóemberek emelkedtek ki a hó alól és békésen pipázgatva szemlélték a körülöttük zajló nyüzsgést.
        Egy hangszóró karácsonyi dalokat sugárzott a korai estében, miközben a csillagos ég megkönnyebbülten mosolygott.

Megtekintések: 169

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt voros eva December 28, 2013, 9:44am

 NGYON TETSZETT,SZINTE ERZEM AZ ELSO HO ILLATAT! KOSZONOM!

Hozzászólt Beke Ernő December 8, 2013, 12:22pm

Nálunk ez a télelei idili kép a tegnapelőtt köszöntött be. Mondhatni "váratlanul" pedig már ideje lett volna, hogy rég elfelejtsük az első tévelygő hópihék kerhetőzését, a pajkos szél urfi keverte csipős hideg kiséretébe. Most már jöhetne a vastag hó takaró, hisz a disznó ölés, csak akkor igazi, ha a fagyos hajnali reggelen ropog a hó a lábunk alatt, mig a disznó az utolsókat visitja a kert alatt, hogy majd a rádobott égő szalma szörbundáját magával vigye a semmibe. Jó volt olvasni a tél beköszöntőt, amely rávitt, hogy megszemléjem a mai derüs fagyos égboltot, hogy nem-e fog pilingélni a hó...

Hozzászólt Baksai József Coci December 8, 2013, 9:30am

Jaj de szépen van megírva. Szeretem érzem :-)

Hozzászólt Bíró Ernö December 7, 2013, 8:43pm

Egy újévi reggel jut eszembe, amikor a szülőfalumba lehullott az első hó. Karácsonyba sárosra kántáltuk a cipőnket, a nadrágunk szárát térdig és erre újjév reggelére fél méter hó hullott. Nem is tudtunk elmenni újévet köszönteni, csak tova január 3 után...

Hozzászólt Verebelyi Tabajdi Marta December 7, 2013, 3:57pm

Tegnap volt 50 eve, hogy csaladunk vegleg atlepte a trianoni nyugati hatart. Elgondolkoztam a reszleteken es eszembe jutott, hogy eppen akkor hullott le az elso ho. Szerettem a havas tajat, mert minden csunyasagot "apolt es eltakart". Eppen a hora gondolva aludtam el, mikor ma ez az iras jelenik meg a kedvenc oldalamon.

Nahat, ugy latszik veletlenek nincsenek.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek