Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ma elszökött Marci. Egy óvatlan pillanat- és huss. Olajra lépett. Nem azért, mert nem jó itthon, csak megrészegítette a lehetőség. Azt hitte, szabad.

 

Az utcán lévő, udvarban lakó többi pasi előtt vígan lépkedett. Peckesen, hogy azok ámulhassanak: ő szabad! Az udvarokban lakó férfiak persze igyekeztek elkergetni. Nem való udvarba, otthonba, családba egy kóbor lélek! A nők ugyan elmentek a kapuig, de a hontalan Marci nem volt kihívás nekik. Hát Marci ment tovább.

 

Elkönyvelte, hogy nem szagolhat becses, családban élő nőkhöz. De talált magának szintén kóbor lányokat. Azoknak mindegy volt, elhitték neki, hogy a szabadság vándora. Marci próbált boldog lenni. De hazavágyott. Hát hazajött.

 

A kapu azonban zárva volt. Ezt már nem tudta megoldani a szabad lelke sem. Mert a saját szabadsága ejtette rabul. Talán megértette, hogy ha csak a kerítést látja, az akadály. Mikor úgy érezte, túljutott rajta, rájött szerencsétlen, hogy nem szabad, csak kizárta magát. Lopott pár numerát az utcában, de nem érte meg.

 

Nyüszkölt egy darabig, aztán engedelmesen ácsorgott a kapuban. Egészen addig, amíg be nem engedtem. Féktelenül boldog volt ettől. Hát megoldódott a szabadság kérdése is. Láttam a szemében, hogy tudja, már tudja, hol az igazi szabadság.

 

Míg el nem felejtem: Marci a kutyánk.

 

(2010 május)

Megtekintések: 37

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt zsuzs Június 3, 2011, 3:47pm
A szabadság: korlátaink felismerése?
Hozzászólt Nagy Kata Június 1, 2011, 11:15pm

Azám:) Kopaszon is kapós lesz vajon?:))

 

Hozzászólt Benczi Boglárka Június 1, 2011, 11:01pm
Katám, Marci talpára ragadt a szabadság. Nagyon izgi. De már húzza a szőrét, kegyetlenül :)
Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Május 31, 2011, 11:20am

Sajnos, gyakran látok gazdátlanul kóborló kutyákat a környéken. Mindegyik megízleli legalább egyszer a "szabadságot" - aztán rájön, hogy mégiscsak otthon a legbiztonságosabb.

Az állatorvos szerint - kiváló szaglása ellenére - a kutya is képes eltévedni, különösen ha messzire csatangolt.

Hozzászólt Nagy Kata Május 31, 2011, 10:31am
Meg sem fordul a fejemben, hogy ne nyissam ki a kaput. Kicsit zsörtölődök vele, mint  a vénasszonyok, bizonygatom neki, hogy öreg már a bokorugráláshoz, de attól még az én kutyám:)
Hozzászólt Kenesei Aurélia Május 31, 2011, 10:22am
Öt évvel ezelőtt így lett nekem kutyám!Megízlelte valahol a szabadságot csak neki soha többet nem nyitott kaput a gazdája.Szűkölt,sírt a kapunk előtt s mi befogadtuk,eleinte olyan vad volt,hogy csak messziről lapátról mertük megetetni.Ma az én hűséges,őrző,még mindig bizalmatlan Buba kutyám.Időnként még kacérkodik a szabadsággal,hajtja az ösztöne de mindig hazajön-kicsit csapzott,nyúzott,tépett a szőre de az én kutyám.Gondolom Te sem szívesen lennél Marci nélkül.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek