Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A vásárfia
Hajnitól nem volt egy nyugodt percem sem.Biztos voltam benne,hogy tetszem neki,noha részemről ezt nem tapasztalhatta.Egy fejjel magasabb volt nálam,ölbe is kaphatott volna,ha kedve tarja,de mindez nem volt számára lényeges,konokul kitartott és ostromolt tovább.Mindig kileste az alkalmas pillanatot,hogy döngbe sűrített szimpátiáját kifejezésre juttassa.Nesze!,-mondta,miután öklével jót vágott a hátamba,s örömtől sugárzott az arca,az enyém pedig égett a szégyentől,mert ezt mindig többen is látták.Dühömben elsírtam volna magam,no,de egy hetedikes fiú ilyet mégse tehet.Szerdán történt.Piaci nap volt éppen.Reméltem,találkozom édesanyámmal,az első szövetnadrágomat kellett elhozza,amire már nagyon rég áhítoztam.Igyekeztem minél előbb ép bőrrel szabadulni az iskolából,de Hajni ezúttal is állhatatosan kitartott kitervelt szándéka mellett.Akár egy vámszedő,úgy állt a kapu közt és engem várt. Elszaladjak?...Nem tehettem.Hát irány a kapu.Már tartom is a hátam,csak szabadulhassak,s ekkor jön a meglepetés. A szokásos döng elmarad.Kezében zsebtükör és egy kis üveg hajolaj..-Nesze,ezt neked vettem,-mondja szemében sejtelmes csillogással,s markomba nyomja a vásárfiát.Nem várja,hogy megköszönjem,nincs is rá időm,mert olyan pofont csattintott a képembe a kapu közt hevenyében,hogy kiesett kezemből az ajándék..Ez volt Hajni szerelmének a"vásárfiás"változata.Most már húzhattam pantallónadrágot.

Megtekintések: 238

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Baranyainé Tóth Éva Október 25, 2011, 4:25pm

Nagyszerű! Végtelenül tetszik! Olyan jót mosolyogtam rajta!

 

Hozzászólt Ősz P.Zoltán Október 20, 2011, 12:03pm
Köszönöm,kedves vagy Gabriella.Hát van,illetve lesz is folytatás.A középiskolai történések is következnek majd.
Hozzászólt Ferenczné Gabriella Október 20, 2011, 11:18am

:-)))

Igen, én sem a végét várom kedves Zoltán, hanem a folytatást! Hiszen nem lehet ennyibe belesűríteni az élet kedves, vagy emlékezetes történéseit!

Hozzászólt Huszár Lajos Október 6, 2011, 8:15am
Kedves Zoltán barátom ! Az érettségi még messze van, addig ne állj meg !
Hozzászólt Ősz P.Zoltán Október 5, 2011, 9:25pm
Hú,a mindenit,hát erre nem gondoltam.Az igazság az,hogy lenne még a tarsolyomban,mint ahogy van is.            Következne a régeni diákévek sorozat.Lehet,hogy most kis szünetet tartok,nehogy megártson a túladagolás.       Köszönöm,hogy ennyire érdekel,ami megtörtént velem.Üdv.Zoltán
Hozzászólt Kenesei Aurélia Október 5, 2011, 9:11pm
...milyen befejező rész???-azt nem teheted meg velünk!!Még hány évet nem tudunk??-Nem nem -írnod kell!-követel a nép!
Hozzászólt Ősz P.Zoltán Október 5, 2011, 8:26pm
Igen,egy bizonyos idő után akaratlanul is ,de a múltban keressük egykori ifjúságunk megélt élményeit.                Barangolok a múltban és mondom is:jó emlékezni.Ha még Te is mellém szegődsz,akkor egészen jó lesz.           Köszönöm a figyelmet,üdv.Zoltán  ui.Következik a befejező rész.
Hozzászólt Kenesei Aurélia Október 5, 2011, 7:25pm
Talán nem tévedek nagyot ha azt mondom mindenikünknek volt ilyen szerelmi kalandja.Én egy fejjel mindig magasabb voltam a fiúknál s érdekes módon csak az alacsonyabb fiúknak tetszettem.Aki meg nekem tetszett volna az kijelentette,hogy nem tetszem mert a szám sarka lefelé áll.Akinek meg én tetszettem mindig "elakasztott",sokszor volt sáros a fehér harisnyám és kék a térdem.Akkor nem érettük az a szerelemnek ezt a kifejezési módját.Nálunk is sisonka a csúszka és úgy volt az igazi ha jól "kivertük". Emlékszem Bene Kriska néni mindig leszórta hamuval vagy irigykedett vagy félt hogy elesik.Na,már pantallót húztál, akkor már nagy fiú vagy- várom a fejleményeket.Szeretem olvasni s barangolni veled a múltban.
Hozzászólt Ősz P.Zoltán Október 5, 2011, 12:44pm
Váljon egészségedre Magdika a nevetés!és örülök,ha megnevettettelek.
Hozzászólt Ősz P.Zoltán Október 5, 2011, 12:43pm
Na ugye?hát akkor veled sem jártam volna jobban Szendike,ha épp összehoz a sors.Köszönöm,hogy elolvastad

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek