Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Nagyon furcsa a földiéletünk! Azzal kezdődik az életünk, hogy tudatják a csodálatos eseményt, hogy megérkezett-megszületett a szeretett gyümölcse. Aztán azzal fejeződik be a csodálatos életkaland, hogy mély fájdalommal tudatjuk………de vége!Maradtak az életélmények,emlékek.

Valamikor régen, megnyíló félbe volt a marosvásárhelyi új strand, a Kárpáci negyed, sétány végén. Már igazából nem emlékszem pontosan, hogy kinek vagy kiknek az ötlete alapján jelentkeztem egy úszó válogatásra, hiszen a cimboráim közül voltak művészi alkotó, de mozgásra is hajlamos lelkek. Beugrottam vízbe és miután leúsztam, a kiszabott, feladatot! Egy szőke hölgy azt mondta, hogy gyere edzésekre, mert jó a „siklásod” a vízen. Akkor, nem értettem a "siklásod" szót, de mentem! Közbe megkérdezte, hogy hol tanultál meg úszni, hát a válaszom egyszerű volt, mivel marosi fiú vagyok hát a marosba, ontsa telep bika úsztatójába, ahol a piciny gyermekkoromtól szerettem kijárni és úszva barangolni a Maros vizébe és part bozótjaiban.

A mostani eszemmel a furcsa, de létező szabadság élményét adta meg, nekem a marosi világ! Aztán a szőke hölgytől, nyomaték képen, kaptam egy csodálatos fürdő köntöst (az akkori szóval élve, hálátot), úszó nacit.Büszke voltam magamra! Elkezdődött az élmény dús világom a kedves úszó társaimmal,és főleg a magkapó leányok közötti létem, ami nagyon is csodálatos voltszámomra. A szőke hölgy - aki aztán Magda néni lett számomra- oktatói és nevelői igyekvése folytán meg tanultam küzdeni, kínlódni, vagánykodni, kimérten és megfelelőidőben vissza fogottnak lenni, amit a későbbiek folyamán nagyon is hasznosak voltak számomra.

Köszönöm neki és a Jó Istennek, ezt a jó tétet. Igaz, a 80 éves születésnapján meg is köszöntem neki, személyesen, a leánya és fia jóvoltából! A leánya közölte Vasárnap, hogy a tegnap eltávozott a földiéletünkből! Hát, így telt és telik az élet! Az emlékeken kívül minden napra jut egy „élmény”. A helyzetnek megfelelően Én is besegítek abban, hogy ne legyen olyan „Nyugis”az „Élet” számomra és a környezetem számára!

Még egyszer köszön„Magda néninek” a lehetőséget, hogy RÉSZESE lehettem az áldott tevékenységi„Világának". KÖSZÖNÖM, SZÉP VOLT, JÓ VOLT a valamikori együttlét!Gondolom!!!!

2015.02.22.

Megtekintések: 46

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek