Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Üzenet Erdélyből - 1000 év 500 címere (Novák József képzőművész kiállítása)

A Szent György Lovagrend Észak-Erdélyi Nagypriorátusa és a Marosvásárhelyi I. Vártemplom Református Egyházközségének szervezésében tartották vasárnap lovag Novák József marosvásárhelyi képzőművész címerkiállításának ünnepélyes megnyitóját. Az ünnepi istentiszteleten Henter György vártemplomi református lelkipásztor szolgált, aki a prédikációt követően köszöntőbeszédet is mondott. A több mint 700 éves marosvásárhelyi Vártemplomban megrendezett kiállítást lovag Dr. Makkai Gergely nagyprior méltatta, aki elismeréssel szólt Novák József képzőművész munkáiról, valamint a kiállítás védnökségére felkért Szent György lovagrendről. Alkalomhoz illő verset mondott Kárp György színművész, énekelt Szabó Előd, valamint Boros Emese és a Cantuale énekegyüttes. A megnyitó ünnepségen több lovagrend és hagyományőrző huszárcsapat képviseltette magát, jelen voltak a Castellum Alapítvány tagjai.

Novák József címeregyüttese az „Üzenet Erdélyből” címmel indult el 2000-ben a nagyvilág fele amelynek jelképe-szimboluma egy nagyharang alól előtünő tipikus erdélyi templom képe látható. "A harang és a címerek üzenete az, hogy a magyarság még él a határokon túl is -és bizonyítják a magyar kultúra ezeréves küzdelmes egyetemességét, a Kárpátmedence egységes magyarságát, s Erdélynek a magyar történelemben való fontos kiemelkedő helyét." - mondta Novák Dezső képzőművész, aki elérzékenyülve köszönte meg a fokozott érdeklődést. 

Berekméri Edmond

Megtekintések: 330

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Barta László Április 26, 2012, 8:32pm
  • Kedves Edmond! "Voltunk...vagyunk...leszünk!".Üdvözlettel.
Hozzászólt Nagy Magdolna Április 24, 2012, 10:34am

Kedves Edmond! Köszönjük a jeles eseményről közzétett jeles fotóid és megemlékező soraid. A művésznek innen is gratulálok!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével adományozok


átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek