Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

USIER JANOS naplója -- Február 2011 Archív (4)

Ciprusi Élet 4

A találkozás

        Teltek múltak a napok,kezdtem megszokni az itteni munkát,a meleget,s már arra is futotta,hogy a környezetemet is figyelembe vegyem. Tetszett amit láttam,szép gondozott fák az út szélén,gyönyörű parkok,sétáló utcácskák,na meg a Lidra,a város régi központja.Minden hétvégén ide mentem szabadidőmbe,mert sok ember gyűlt össze,mindenféle náció,amit az ember el tud képzelni,na meg itt volt a város legolcsóbb Internet kávézója.Másfél euróért beszélhettem a családommal,egy…

Folytatás

Írta USIER JANOS Február 20, 2011, 12:19pm — 11 megjegyzés

Dudakód kezdő ciprusi sefereknek

Nos,hogy mindenki megértse bele kell bújnom,vagy legalább is meg kell próbálnom belebújni egy ciprusi polgár bőrébe,és leírnom egy napjátUraim,hölgyeim lehet jegyzetelni!

Reggel van felkelek,kávé,reggeli,asszonycsók,s indulok munkába.Kibattyogok a házból,s a négy távirányító közül megnyomom az egyiket,amiről azt hiszem,hogy a garázst nyitja...ere felkapcsolódik a kinti világítás.no még egy nyomás, s lekapcsol mi ebben olyan nagy dolog.Amióta beköltöztünk ebbe a lakásba mindig összekavarom… Folytatás

Írta USIER JANOS Február 9, 2011, 5:41pm — 9 megjegyzés

Ciprusi élet 3

Betörtem lassan lassan......

Egy érdekes jelenségre figyeltem fől,a csőlátásra,akkor alakul ki amikór az ember túl van terhelve,és nagyon kell öszpontositson a munkájára.Mozogsz mint egy robot,de csak nagyon kis teret vagy képes figyelni,a periférikus látás beszűkül,mintha egy csőből néznél kifele,zakatól az agyad,feszűl az izmod,igyekszel kiszűrni a körülötted levő zajból a rád vonatkozó parancsokat igy probálván megfelelni a mögötted ordítóknak.

No de telt az idő,s a súlyom… Folytatás

Írta USIER JANOS Február 6, 2011, 12:07pm — 7 megjegyzés

Ciprusi élet különkiadás

Közlekedés:

Nos ez megér egy külön oldalt,mert ilyent még nem láttam!

Nem azért,mert itt minden foditva történik,tehát az út bal oldalán mész a jobbon pedig jössz,a körforgalomba a jobbról jövőnek van elsőbbsége,hanem a vezetési stilusért.

Első lecke:

Gyakorold be,hól van a kocsidon a duda,mert rengeteget használlod majd.Figyeld a forgalmat,és jegyzetelj szorgalmasan mert a duda szlenget nem tanitják az iskolába,csak is ellesni lehet.

Ha ügyesen jegyzeteltél ki tudod… Folytatás

Írta USIER JANOS Február 2, 2011, 6:17pm — 6 megjegyzés

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek