Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

2004. december 5-e a magyar történelemnek Világosnál is sötétebb dátuma, immár kitörölhetetlenül!

Akkor, 1849-ben önként adtuk fel, de külső kényszerre, hatalmas muszkafenyegetettség közepette, s ugyanúgy Majténynál is, még 1711-ben, ott és akkor reménytelen külpolitikai konstellációban, elviselhetetlen túlerővel szemben.

Hét évvel ezelőtt azonban - éppen advent idején! – egy újdonsült európai uniós ország, a szuverén Magyar Köztársaság polgárai szavaztak nemmel, minden kényszer nélkül, békeidőben, megtagadva a sorsközösséget, a nemzet spirituális egységét jelképező állampolgárságot határon túlra szakadt testvéreitől. Még csak török áfiumra, Habsburg-önkényre vagy muszkaveszélyre sem hivatkozhattunk! Aznap a hasával szavazott az ország, felülve egy sunyi politikai szólamnak: jön majd a 23 millió román, s elveszi előlünk a munkát meg eleszi kenyerünket! Ugyanakkor az ülepével is szavazott egy terjedelmes lakosságrész, mely otthon ült, vagy kocsmában-kávéházban mérlegelt a köztévé mellett, hogy elmenjen-e voksolni. Felhajtotta a felest vagy a sört, s maradt, mint Arad.

Felelős ezért a magyar politika valamennyi színárnyalata - az acsargó demagógtól a langyos fontolgatóig. S különösen felelős a magát magyarnak mondó politikai elit, mely a közelmúlt történetében végre egyszer nagyvonalú lehetett volna! Nem tette, álságosan áthárította a döntést a valaha nemzetnek nevezett, de mára végzetesen megosztott, megtévesztett és megvezetett, tartás nélküli országlakosságra. Ugyanakkor, mikor a szerb országgyűlés közfelkiáltással, a horvát parlament pedig 100%-os igen szavazattal adta meg az állampolgárságot minden magát szerbnek vagy horvátnak vallónak, éljen az bárhol is a világban. Ugyanezt megtette az azóta ugyancsak unióssá lett Románia és Szlovákia is.

A két lélekemelő októberi ünnepre most december 5-e jön, a szégyen napja. Szégyelljük is, mindörökre!

 

                                                             

Megtekintések: 2535

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bálint Mária Október 19, 2012, 10:17am

Egyetértek. E téren még sokat kell tanulnunk.

Hozzászólt Moderátor December 14, 2011, 5:58pm

Mivel az hozzászólások nagy része többszörösen megsértette oldalunk felhasználási feltételeit, nevezetesen a 6., 7., és 9. pontokat. Ezért a blog szerzőjével egyeztetve minden hozzászólást töröltünk. Kérjük a jövőben az együttélés szabályait betartva, és a felhasználási feltételeket tiszteletben tartva használják az oldalt. A szabályzatot figyelmen kívül hagyókat felfüggesztjük. Célunk nem a viszályszitás, hanem egymás kölcsönös elfogadása és közös pozítiv értékek megteremtése. Ezen dolgozzunk.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek