Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Két óra. Már homályosan futnak a sorok a monitoron, még néhány másodperc, amíg elküldöm a kész munkát. Jóleső érzés, hogy végeztem mára. Megdörzsölöm a szemem, hogy eloszlassam a ködöt. Fáradt vagyok.

Minden nap eljön ez a pillanat, és én félek tőle. Most jönne a pihenés és a békés gondolatok ideje. Az álom még egy ideig várat magára. Könyökölök a gép előtt és a kezeimre támasztom a fejem. Régi esték jutnak eszembe. Érzem a fahéjas tea fűszeres illatát, a kettőnk vállára terített gyapjútakaró melegségét, a meghitt halk beszélgetés zsongását. Emlékszem az érzésekre, amiket gyarló szavakkal akartunk örökre magunkhoz láncolni: boldogság, biztonság, együtt, mindig… Az „egyedül” nem volt a közös szótárunk része.

A kikapcsolt gép műsóhajával véget vetek a kísértetjárásnak. Bemenekülök az ágyamba és a holnapra gondolok. Járok-kelek, megveszem, elkészítem, kimosom, letörlöm, kitakarítom, dolgozom. Körülöttem gyerek, rokonok, barátok, ismerősök és ismeretlenek. Nevelem, rábeszélem, lebeszélem, biztatom, megvigasztalom, szórakoztatom. Gondolkodom, kitalálom, meggondolom, sírok, nevetek.

Aztán írok, javítok, fordítok, ellenőrzöm, elmentem, elküldöm. Megdörzsölöm a szemem, hogy eloszlassam a ködöt. Hajnali kettő. Félek…

Megtekintések: 130

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bartha Terike(szül.Gellér Terike Október 20, 2011, 4:43pm

Gyönyörű "lelki sóhaj".Neked legalább van mire visszagondolnod,s ha behunyod a szemed még érzed is a régi emlékek érintését,illatát.Vannak,akinek ez egy életen át nem adatik meg.

Üdv

Terike

Hozzászólt péter anna Október 19, 2011, 11:26pm

 

Szomorú, hogy az ember mennyi fájdalmat kell túl éljen éltében.

 

Hozzászólt Nagy Mária-Edit Október 18, 2011, 4:40pm
Kedves Aurélia, nem is tudom, melyik írás könnyesebb nekem, a Tied, vagy az enyém. Remélem, a te verziód is eljön.Köszönöm szépen.Puszi: Edit.
Hozzászólt Kenesei Aurélia Október 18, 2011, 4:34pm
Mária-Editke!-pár mondatban leírom ezt az írást ahogy én kívánom Neked:....jóleső érzés,hogy végeztem mára.Megdörzsölöm a szemem hogy tisztán lássam az arcod.Frissen állok fel és indulok melléd ülni az ágy szélére.A holnapról beszélgetünk ketten - a mindig együtt létünkről.Összebújunk a finom puha takaró alatt és tervezünk.Reggel,iskola a gyermekekkel,bevásárolni,délután,te a fiúkat én a lányokat szedem össze az iskolából.Délután együtt a család,nevetgélünk,tanulunk,kicsit takarítunk,délután kedves barátok jönnek.Sírunk a tegnapi szomorúságon,nevetünk a holnapi rokon látogatáson.Este van,már kettő felé jár de felveszem Neked a legszebb ruhám,semmitől sem félek mert itt vagy mellettem.Ilyen gondtalan,szép,bizakodó napokat kívánok Neked -írj máskor is.
Hozzászólt Nagy Magdolna Október 18, 2011, 10:27am
Próbálj meg lazítani... -mondaná Hofi. Túl sok, amit magadra vállalsz!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek