Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Cécécépé

Kitavaszodott, zsong-zsibong a város, jókedvű diákok mindenütt. A lányok - az ifjak nagy örömére - egyre lengébb öltözetben. Divat a póló, menő a retró, s újra sikk Che (mármint Guevara). A villamoson viháncoló csitrik, egyikük vörös pólóban feszít, mellecskéjén fehér betűkkel: CCCP. Idősödő úr szemét vonzza e látvány, de nem a megremegő cicik érdeklik, hanem az a négy betű. Összeszedve régi orosztudását rákérdez: Znaes li ti, sto eto znacsit?, s a feliratra mutat. Zavarban a tinik, úgy néznek rá mint egy marslakóra. Megálló, az úr leszáll, a lányok meg azon vitatkoznak, hogy mit is akart az öreg, s hogy normális-e egyáltalán.

 

Megtekintések: 227

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Május 22, 2012, 5:28pm

Nyelvbotlás volt, elnézést...

Hozzászólt Margareta Vilhelem Május 21, 2012, 8:12pm

Erdekes tortenet,gratulalok!

Cécécépé ?/???Koppány Zsuzsát idézem"Nem merem ideirni ,mit jelent" Tisztelettel.

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Május 16, 2012, 8:49am

Úgy látszik, vagány dolog lehet a rosszfiúkat reklámozni a hátunkon... Én meg azon csodálkozom, milyen mítosza van a kommunizmusnak, a vörös csillagnak a nyugati országokban még ma is. Szerintem semmit sem tudnak a kedvencük viselt dolgairól, vagy nem is akarnak...
És akkor még nem beszéltünk a különböző kínai tetkókról. Vajon tényleg azt varrták rájuk, amit hisznek? Vagy minden kínai szemberöhögi őket az utcán?

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Május 16, 2012, 8:37am


Régen könnyebb dolgunk volt, bizonyos tilalmak beépültek a társadalmi tudatba, nem az egyénnek kellett állandóan mérlegelnie, mi a jó és mi a rossz. Csak azt kellett eldöntenünk, hogy cselekedetünkkel vállaljuk-e a közösség rosszallását, megvetését. Mára ez a rendszer összeomlott. Elég nehéz lesz újraépíteni a "mindent lehet" világában. Át kellene adnunk tapasztalatainkat az utánunk jövőknek, tudatlanul védtelenek, még a választási lehetőségük sincs meg...

Hozzászólt Boros Magdolna Május 16, 2012, 8:32am

Zsuzsa, úgy látom, Te sem szimpatizálsz ezzel a felirattal. Che Guevarás pólót viszont néhány " hiresség " is viselt: pl. Maradona, Carlos Santana... s.t.b  Nem értem a mítoszt, ami ezt a marxista világforradalmárt körbelengi. Egész életútja politikai kalandorságát bizonyítja. Kivégzésének harmincadik évfordulója óta mégis újra középpontba került.

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Május 15, 2012, 9:35pm

Cécécépé? Nem merem ideírni, mit jelent...

Hozzászólt Boros Magdolna Május 15, 2012, 1:25pm

Azon vitatkoznak, " hogy mit is akart az öreg "?  Valószínű ezek a fiatalok nincsenek  tisztában a feliratok jelentésével. Negatív dolgok reklámozása, népszerűsítése veszélyes játék,de valakiknek biztosan nagyon megéri!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével adományozok


átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek